pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

AddOn 88mm

  • Opciona zaštita od sunca i zaštita od vremenskih uslova, nalazi se između prozora.
  • Može se koristiti na plastičnim prozorima sa aluminijumskim oblogama.
  • Povećana zaštita zvuka i toplote pomoću dodatne ravne stakla.
  • Optimalna ekonomičnost, ekološki prihvatljiv, dugotrajan i robustan.
  • Gotov neograničen izbor boja aluminijskih obloga i kompozitnog krila na osnovu tehnika oplemenjenja kao što su eloksaža i plastifikacija.
  • Svi PVC profili se u osnovi isključivo proizvode sa bez olovnim stabilizatora na bazi kalcijum/ cinka.

Aluminijsko kompozitno krilo AddOn impresionira svojim savremenim dizajnom i opcionalno integriranom zaštitom od pogleda i sunca. To vam daje najveći stepen integrisanog komfora, a dodatna staklo također poboljšava toplotnu i zvučnu izolaciju.

Svojom elegancijom, vremenskom otpornošću, lakoćom održavanja i skoro neograničenoj raznolikosti boja aluminijumskih obloga na osnovu tehnike oplemenjenja, kao što su eloksaža i plastifikacija, materijal aluminijum impresionira u konstrukciji prozora. Plastika, s druge strane, nudi optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju i visoku funkcionalnu pouzdanost. KÖMMERLING 88 AddOn spaja za vas oboje u jednom: aluminij i plastika idealno se nadopunjuju u prozorskom sistemu.

Ali ne samo da sa energetskog aspekta uvjerava nova generacija profila, i sa arhitektonskg aspekta, gledamo stim u budućnost: Čvrsta konstrukcija posjeduje troslojno ostakljenje ili najsavremenija namjenska stakla do debljine 56 mm. KÖMMERLING 88 omogućava velike površine prozora za atraktivan dizajn fasade sa izvrsnim vrijednostima zvučne izolacije. Osim toga, za velike prozorske površine solarni dobici – naročito tokom hladne sezone – dodatno smanjuju potrebu za energijom i time emisiju CO2.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu: Širom svijeta marka KOMMERLING je prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u prozorsku plastiku isključivo upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da postupa na ekološko prihvatljiv način.