pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

Energetski efikasni PVC prozori i vrata

PVC prozori i vrata. PVC i ALU stolarija

PVC i ALU stolarija - Delta & Co

PVC prozori i vrata, da li su efikasna? U zemlji koja je klimatski raznolika kao što je Indija, energetska efikasnost je ključna. Preporučljivo je koristiti materijale koji su podjednako efikasni u hladnim zimama, vrućim ljetima i vlažnim monsunima. PVC je jedan od takvih materijala koji dolazi sa širokim spektrom prednosti i karakteristika, a istovremeno je izuzetno energetski efikasan.

Sa naprednim opcijama dvostrukog i trostrukog zastakljivanja, dobijate odličnu toplotnu izolaciju, koja pomaže u održavanju hladnoće u zatvorenom prostoru ljeti i toplote zimi. Ovi energetski efikasni prozori i vrata pomoći će uštedi do 30% na troškovima energije koji bi inače bili usmjereni na pokretanje klima uređaja i grijača. Visokokvalitetni PVC profili za prozore i vrata su takođe odlični u pružanju odlične zvučne izolacije, smanjujući vanjsku buku do 40 decibela, omogućavajući mirnije u zatvorenom prostoru i opušteniji način života.

Ljeti, prostori koji primaju direktnu sunčevu svjetlost postaju izuzetno topli zbog nečega što se zove „efekat staklenika“. To je kada toplina koja je ušla u prostor nema načina da pobjegne, čime se znatno zagrijava unutrašnjost.

Zašto je PVC najbolji izbor za energetski efikasne prozore i vrata?

Energetski efikasni profili prozora i vrata od PVC-a su izuzetno ekološki i pouzdani sistemi prozora i vrata. Oni mogu uvelike smanjiti potrošnju energije i na taj način smanjiti račune za struju do 30%. KÖMMERLING uPVC sistemi prozora i vrata također koriste izolovane staklene jedinice koje štede energiju koje su do tri puta efikasnije u održavanju nižih temperatura u zatvorenom prostoru od običnog stakla. Višekomorni dijelovi i jedinstveni dvostruki mehanizam za zaptivanje dodatno povećavaju energetsku efikasnost PVC prozora i vrata.

Prava vrsta ostakljenja na osnovu vaše lokacije i funkcionalnih zahtjeva vašeg prostora također može napraviti veliku razliku u smislu energetske efikasnosti. Dvostruko staklo je mjesto gdje su dva stakla odvojena šupljinom koja je ispunjena vakuumom ili argonom. Ova šupljina djeluje kao barijera jer je loš provodnik topline i na taj način sprječava prijenos topline u zatvorenom prostoru.

Slično, trostruko staklo koristi tri stakla koja su takođe odvojena šupljinama. Primarne i sekundarne brtve koje se koriste u ovim prozorima sprječavaju ulazak topline i vlage u vaš prostor. To je ono što prozore sa dvostrukim ili trostrukim staklom čini savršenim energetski efikasnim rješenjem za indijske domove.

Ostale prednosti PVC prozora i vrata

Izuzetno malo održavanja – Napravljeni za izdržljivost i funkcionalnost, PVC sistemi prozora i vrata su najbolji energetski efikasni prozori i vrata jer ne zahtijevaju poliranje ili skupe popravke, za razliku od tradicionalnih materijala poput drveta. Izgledat će sjajno godinama koje dolaze, bez hrđe ili promjene boje.

Bez termita i buba – PVC prozori i vrata su potpuno otporni na termite i druge vrste insekata. Također imate mogućnost instaliranja dodatne mreže za bube za dodatnu zaštitu od buba i štetočina.

Bez straha od požara – PVC sistemi prozora i vrata su proizvedeni pomoću usporivača požara u mješavini koji sprječava širenje vatre.

Odlična otpornost na vjetar i vodonepropusnost – Osim što su energetski najbolji prozori, PVC prozori KÖMMERLING-a su također 100% otporni na curenje u svim vremenskim uvjetima. Takođe su napravljeni da izdrže velike brzine vetra, zahvaljujući „uraganskoj šipki“ koja je umetnuta u profil. To ih čini idealnim izborom za visoke zgrade i priobalna područja, gdje su zgrade izložene jako korozivnim uvjetima sa jakim vjetrovima.

Ako tražite najbolje energetski učinkovite prozore i vrata koji su ujedno elegantni, elegantni, funkcionalni i laki za održavanje, onda ne tražite dalje od KÖMMERLINGa. Naš širok asortiman PVC sistema vrata i prozora svjetske klase podržan je izvanrednom uslugom za korisnike i širokom mrežom dilera i proizvođača širom zemlje.

Energetski efikasan i ekološki prihvatljiv

PVC je inherentno netoksičan materijal, što ga čini ekološki prihvatljivom opcijom za vaše domove. Dodatno, energetski efikasna zona može se stvoriti postavljanjem specijalnih silikonskih zaptivača za zaptivanje staklenih ploča niske emisije u prozorima PVC vrata. Staklo zadržava toplinu zimi, a ljeti odbija sunčeve zrake. Budući da je unutrašnja temperatura idealna, manje koristite klima uređaje i grijače.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nedavne objave