pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

Iux AluClip 88mm - Podizno klizni sistem

 • Visoka stabilnost profila za nadzemne elemente do 2,90 m.
 • Odličan koeficijent prijenosa toplote Uf – srednja vrednost = 1,4 W / (m²K).
 • Veliko fiksno ostakljenje bez krila debljine stakla do 54 mm.
 • Prijelaz bez prepreka iznutra prema van – visoko izolacioni WPC prag. 
 • Sigurno rukovanje, velika jednostavnost upotrebe, izuzetno jednostavno za otvaranje i zatvaranje.
 • Tri nivoa dihtunga osiguravaju optimalnu zaštitu od vjetra, zvuka i kiše.
 • S vanjske strane izgled aluminijuma, a unutra čisto bijeli profil.
 • Gotovo neograničen izbor boja aluminijskih obloga tehnikom oplemenjivanja, kao što je eloksaža i plastifikacija.
 • Učinkovito rukovanje aluminijskim materijalom.

 • Lako za održavanje, dugotrajno i robusno

 • Duboki kanali za montažu pružaju nevidljivu vezu elemenata.
 • Svi plastični profili proizvedeni su od materijala isključivo sa stabilizatorom bez olova na bazi kalcijuma / cinka.

PVC podizno- klizna ulazna vrata sa uklipsanom aluminijskom oblogom kombinuje u sebi prednosti oba materijala u jednom elementu. Sa vanjske strane vam aluminijska obloga nudi gotovo neograničene kombinacije boja, a sa unutrašnje strane vam PVC garantuje minimalne troškove održavanja, stabilnost oblika kao i funkcionalnu sigurnost.

Sa PremiDoor 88 Lux AluClip-om je sistem KÖMMERLING uspio, da implementira jedan od najvažnijih zahtjeva arhitekata: još veća površina ostakljenja. U području fiksnom ostakljenja se mogu skroz krila izostaviti. Vanjsko ostakljenje se vrši preko filigrane aluminijske lajsne. Rezultat je ubedljiv, kako sa estetske tako i sa energetske strane. Na osnovu veće staklene površine dobija se veća dobit solarne energije. Više svjetlosti, više toplote i bolji dizajn – i samim tim je veći faktor dobrog osjećaja i više prirodnost u vašem životnom okolišu.

PremiDoor 88 Lux AluClip su potpuno redizajnirana podizno klizna vrata.Sa najvećom udobnošću otvaranja i zatvaranja, sa izvrsnim vrijednostima izolacije i sa arhitektonsko elegantnom estetikom. Zaštita od padavina, otpornost na vjetar i zvučna izolacija – ovdje PremiDoor 88 LuxAluClip   impresionira svojim izvanrednim karakteristikama. 

Trend u arhitekturi se nastavlja: želja za sve većim, nepodjeljenim staklenim površinama i više otvorenosti. Istovremeno, važno je pridržavati se strogih zahtjeva za uštedu energije. Da bi zadovoljio oba zahtjeva, PremiDoor 88 Lux AluClip  je napravljen od inovativnog 88 mm profila.Ovaj sistem profila karakteriše njegova velika dubina, koja omogućava visoku stabilnost i odlične vrijednosti izolacije, kao i veliki spektar ostakljenja do 54 mm za upotrebu specijalniog namjenskog stakla. 

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta marka KOMMERLING je prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  prozorsku plastiku isključivo upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da postupa na ekološko prihvatljiv način.