pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

Premium prozorski sistem – KÖMMERLING 88

  • Ravan, smaknut dizajn sa uskim profilima za maksimalno svijetlo i veće dobitke od solarne energije.

  • Prikladno za pasivne kuće u skladu sa smjernicom WA-15/2 – vrijednost Uf = 0,95 W / (m²K).

  • Veliki spektar ostaklivanja do debljine 56 mm za upotrebu troslojnog stakla ili posebnog funkcionalnog stakla.
  • Pouzdan prijenos tereta visokih staklenih tegova do središnjeg ojačanja. 
  • Visok komfor upotrebei pouzdana funkcionalnost zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji.
  • Lako za održavanje, dugotrajno i robusno.

  • Klasična bijela boja, folirano u drvo dekoru, obične boje ili metalik boje.

  • Svi plastični profili proizvedeni su u svježem materijalu isključivo sa stabilizatorom bez olova na bazi kalcijuma / cinka.

To je premium prozor za novu eru: KÖMMERLING 88. Toplotna izolacija orijentisana prema budućim standardima, trendsetter u dizajnu, pionir u kvalitetu i sigurnosti. I, zahvaljujući svojoj modularnosti i inovativnim tehnologijama nadogradnje, prelomno značajan u individualnosti.

KÖMMERLING 88 je 7-komorni MD- sistem visoke izolacije sa savremenom dubinom od 88 mm.Sistem već ostvaruje izuzetnu vrijednost Uf od 0,95 W / (m²K) u standardnoj opremi i samim tim i visoke energetske zahtjeve za pasivne kuće. Posebna stvar u vezi s tim: Za razliku od sličnih riješenja, ova vrijednost se postiže ojačanjem za maksimalne veličine elemenata i, naravno, i za obojene profile.

Ali nova generacija profila nije samo energetski ubjedljiva, već i arhitektonski, gledamo u budućnost: Stabilna konstrukcija prihvata troslojno ostakljivanje ili najsavremenija funkcionalna stakla do 56 mm debljine. KÖMMERLING 88 omogućava velike površine prozora za atraktivan dizajn fasade u kombinaciji sa izvanrednim vrijednostima zvučne izolacije. Pored toga, za velike prozore, solarne dobitke – naročito tokom hladne sezone – dodatno smanjuju potrebu za energijom i time emisiju CO2.

Pored klasične bijele, sistem je dostupan u 88 dekorativnih folija – od drvo dekora do obične boje i metalne boje – folirano s vanjske strane i iznutra bijele boje ili folirano s obje strane.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta je marka KOMMERLING prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  isključivo prozorsku plastiku upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da djeluje na ekološko prihvatljiv način.