pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

Standard 88 - Podizno klizni sistem

  • Visoka stabilnost profila za nadzemne elemente do 2,90 m.
  • Odličan koeficijent prijenosa toplote Uf – srednja vrednost = 1,3 W / (m²K).
  • Prijelaz bez prepreka iznutra prema van – visoko izolacioni WPC prag.
  • Sigurno rukovanje, velika jednostavnost upotrebe, izuzetno jednostavno za otvaranje i zatvaranje.
  • Tri nivoa dihtunga osiguravaju optimalnu zaštitu od vjetra, zvuka i kiše.
  • Svi plastični profili proizvedeni su od materijala isključivo sa stabilizatorom bez olova na bazi kalcijuma / cinka.

Sa PremiDoor 88 dobijate kompletno redizajnirana podizno klizna vrata. Sa najvećom udobnošću za otvaranje i zatvaranje, sa izvrsnim vrijednostima izolacije i sa arhitektonsko elegantnom estetikom. Zaštita od padavina, vjetra i zvučna izolacija – i ovde također PremiDoor 88 impresionira svojim izvanrednim karakteristikama. Sistem PremiDoor 88 ima novu tehnologiju dihtovanja, u kojoj tri nivoa savršeno sarađuju.

Trend u arhitekturi se nastavlja: želja za sve većim, nepodjeljenim staklenim površinama i više otvorenosti. Istovremeno, važno je se pridržavati strogih zahtjeva za uštedu energije. Da bi zadovoljio oba zahtjeva, PremiDoor 88 Lux je napravljen od inovativnog 88 mm profila.Ovaj sistem profila karakteriše njegova velika dubina, koja omogućava visoku stabilnost i odlične vrijednosti izolacije, kao i veliki spektar ostakljenja do 56 mm za upotrebu specijalniog namjenskog stakla. 

Pored oblika i veličine igraju posebno boje i izgled materijala osnovnu ulogu. PremiDoor 88 vam nudi sve mogućnosti dizajna kako bi najbolje ostvarili svoje arhitektonske ideje. Spektar se kreće od klasične bijele do foliranja u drvno dekoru, običnim bojama i metalnim bojama sve do proCoverTec tehnologije plastifikacije. Otkrijte fleksibilnost vaših kombinacionih mogućnosti i stim dgovarajuću kombinaciju boja za vaš dom.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta marka KOMMERLING je prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  prozorsku plastiku isključivo upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku KOMMERLING-proizvoda sigurnost, da postupa na ekološko prihvatljiv način.