pvc i alu stolarija
en de bs

035/550-300

K-Vision

Sistem KÖMMERLING-a K-VISION, koji je konstruiran za holandsko tržište na temelju vrlo uspješnog sistema marke KÖMMERLING 76 Ad i  K-vision sistema. Kao što je u dosadašnjem K-vision poznat i u zemlji poželjnan ram sa  15° nagib prevrtanja je preuzet kao i nepogrešive vrste prozora. Tako se sa sistemom K-VISION može dobiti jedan tipčni gradski prozor naslonjen na histrorisko klizno krilo isto kao i prozor u takozvanoj drvo dekor izgledu. Konstruktivni Highlight sistema u novom sistemu je već od tržišta bezuspješno do sada kopiran kockasti Cube-Design.

U razliku od posebnog dizajna, koji je većinom u novom sistemu održan su se tehničke osobine zanćajno izmijenile. Na osnovu veće dubine profila od 76 mm,  krilo se može ostakliti sa do 48mm debljine, što rezultira značajan i pozitivan uticaj kao npr. poboljšanju zvučnu ili toplotu izolaciju. Vrijednosti toplotne izolacije su od Uf – 1,4 W/(m²K) što je u standarnom slučaju do  1,0 W/(m²K) i to uz pomoć termičkog ojačanja je obečavajuće u pogledu da današnje i buduće zahtjeve.

Holanđani su, kada su u pitanju boje i oblici već godinama pioniri. Zemlja sa aktuelno najvisočijim udiom u boji PVC-prozora, koji je imao u ponudu prozore od osnovnog tijela u bijeloj i crem bijeloj boji, i u novom sistemu KÖMMERLING K-VISION je to i dalje standard. Mnoštvo folija u drvo dekoru, standardne boje i metalik dizajn folija dopunju proizvodni program.  Jedan od vrhunaca sistema je sa sigurnosću proCoverTec. Ova jedinstvena i inovativna tehnologija površinske obrade daje profilima posebno lijep izgled i štiti prozorske profile na osnovu boje dodatno od vanjskih utjecaja.

Sistem KÖMMERLING K-VISION spaja u sebi dizajn i optiku idealno sa tehničkim vrijednostima i pri tome odlično ispunjava zahtjeve holandskog tržišta.

  • Visoka štednja troškova i energije na osnovu petokomorne tehnologije.
  • Uf-vrijednosti od 1,4 bis 1,0 W/(m²K).
  • Dubina profila 120 mm (ram) i 76 mm (krilo).
  • Moguće ostakljenje od 16-48.
  • K-VISION Cube – jedinstven oblik sa visokim stabilitetom.
  • Atraktivni vanjski izgled – drvo dekor-Look.
  • proCoverTec: Inovativna površinska tehnologija
  • greenline.